lørdag 7. januar 2012

Dag 5 og 6

Jeg er ikke vant til å blogge hver dag, så det ble visst ingenting i går.  Treningsmessig kan jeg rapportere om styrketrening i går.  Støl i magen og lårene i dag, men kan vel "trøste" meg selv med at det blir verre i morgen  :-)

I dag har det vært en superrolig dag med noen timer ved broderi- og symaskin.  Formen har ikke vært helt på topp, så sofaen har også vært flittig besøkt i dag.
Har strikket ferdig Paulie jakken.  Trådfesting, blokking og knappeisying gjenstår.  Bildet kommer når jeg har att meg samme og fått gjort det.
Og hva gjør man når man er ferdig med et strikketæy ( og ofte også før man er ferdig)?  Man starter umiddelbart noe nytt.  Rett før jul fikk jeg tak i to hesper med Wollmeise Lace, farge "My old blue jeans".  Halleluja................................. det er et mesterstykke bare å få tak i dette garnet.  Så var det å bestemme seg for hva dette skal brukes til.  Det er jo et typisk sjalsgarn, men nå har jeg sikkert 20 sjal og det er jo begrenset hva man kan bruke. 
Fargen er jo helt vilt feil.  Den er som mørke jeans som er litt slitt.  Jeg har lenge hatt lyst på Plain and Simple.  Lenken er til Felisi sin blogg.
Det ble ikke denne denne gangen.  Jeg fant ut at jakker er det jeg savner mest, så da lette jeg videre.  Valget falt på Paulie.  Jeans blå bunnfarge og et melert garn som er mørk rosa/lilla i de tynne stripene.  Evt blir stripene lys lilla hvis det andre garnet ikke fungerer. 

Av en eller annen fxzffgxz............. grunn får jeg ikke lastet inn dette bilde riktig vei.  Det er i alle fall Pauliejakken.  Veldig enkel, men dermed veldig anvennelig.  Man starter oppe, rundt halsen og jobber seg nedover.  Armene strikkes samtid, så det er ingen sømmer til slutt.  det fine med å strikke denne veien er at man lettere kan prøve plagget underveis og justere armhull, armlengde, livvidde og ikke minst lengde på selve jakken. 
Jeg fikk en strikkefasthet ( ja... jeg lagde prøvelakk.  kryss i taket) på 27 masker i bredden på 10 cm på pinne nr. 3.  Ganske tyndt garn med andre ord, men da blir den enda greiere å bruke. 
Det er ganske kjedelig strikk egentlig, men som nevnt i forrige innlegg har jeg andre prosjekt som krever konsentrasjon.  Godt å ha et arbeid som går av seg selv også.

 Jeg har levert to reisetrekk til golfbagger som skulle ha navn på seg før jul.  Det var ikke lett å håndtere det stooore trekket, men jeg synes jo det ble bra til slutt.


To andre trekk er også brodert på forskjellige måter og skal leveres på et innendørssenter som vil tilby brodering for meg. 2 kommentarer:

 1. Lykketil med trening..
  Gleder meg til å se jakken din :-)

  Broderiet på baggen ble bra..

  God søndag til deg..

  SvarSlett
 2. Takk, snille Kjersti.

  SvarSlett