onsdag 4. januar 2012

Dag 3

Her sitter jeg.  Svett og rød i ansiktet, og det har jeg vært i 3 timer nå.  Var innom butikken for å køpe grønnsaker og selvfølgelig for å dra med meg Østlandets Blad for å se om det var kommet noe i avisen i dag.  Og hva møter meg ved kassa på Kiwi?

Forsiden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det er ikke ofte jeg rødmer, men jøss så varm jeg ble.  Jeg vet ikke helt hva jeg har forventet, men helt klart IKKE dette.  Jeg har vel tenkt at det skulle være en artikkel om trening og at min måte skulle være en liten bisetning nederst i høyre hjørnet.
I tillegg var det nesten en dobbelside inne i avisen.  Er det rart man blir varm, svett, litt brydd, småfnisete og i grunnen litt utillpass.

Men......................... det forplikter, og det er jo bra.  Dro hjem, skiftet og kom meg ut.  Ren is på utsiden av døra, så det var bare å gå inn igjen................................................................. for å sette på broddene.  (trodde dere jeg fant en unnskyldning nå?)  Nei da.  Avgårde bar det.  Litt usikker gange i starten, men det var ikke så ille med brodder under skoene, så jeg fikk raskt opp tempoet.  Planen var å løpe en del runder på grusbanen på Oppegård.  Det slo jeg fort fra meg.  Litt dårlig bilde med mobil, men den likner mer en skøytebane, enn en grusbane.
Så da bar det bortover Kongeveien i rask gange og når det flatet ut, ble det jogging også.  Snudde på Sofiemyr og jogget tilbake et godt stykke.  Satte ned tempoet i forhold til hva jeg vanligvis gjør, og holdt ganske lenge til meg å være.  Hvor fort skal man egentlig løpe når det skal kalles jogging?  Hm........... må nok lese og google litt.

Jeg hadde tenkt meg en styrketreningsøkt da jeg kom hjem igjen, men må bare innrømme at lårene var såpass møre, at noen knebøy og utfall ikke ble aktuelt.  Det var det med å ikke gjøre alt på en gang, men ta litt av gangen.  Men det man gjør MÅ gjøres ordentlig ut i fra egen form.

Jeg har tenkt til å legge inn en trening som ikke er i boken, men som Yngvar hadde på Puls.  Intervalltrening.  Helt pyton, det vet jeg, men har virkelig tro på at den øvelsen gjør underverker.
Løpe i svak motbakke.  Løpe ( evt gå) 100 meter opp så raskt man kan, gå raskt 100 meter ned igjen.  dette skal gjentas 10 ganger.  Det blir virkelig noe jeg ikke kommer til å glede meg til, men som jeg tror jeg kommer til å bli superfornøyd med når det er gjennomført. 

Nå blir det vanlig litt strikking, et par kopper kaffe og håndballkamp på TV.  Og det med skikkelig god samvittighet

4 kommentarer:

 1. Tøfft! Jammen er du modig som hiver deg uti dette. Er spent på hvordan det går - ned to buksestørrelser som Yngvar snakker om i Puls, eller om det blir maraton - hel- eller halv? :-)
  Lykke til med treningen. Håper du syns det er mer gøy enn det jeg gjør.... jeg kommer ikke igang...sukk...ihvertfall ikke på glatta.

  SvarSlett
 2. Hei! Så tøff du er! Forside i ØB forplikter, så da er det bare å forsette treningen. Men du skulle vel hatt deg en personlig trener? :) Lettere å nå målene da, vil jeg tro.
  Masse lykke til!
  Hilsen Tine
  http://helsetine.com/

  SvarSlett
 3. Hei Gudveig. Hyggelig å "se" deg. Lenge siden sist. Jeg følger ikke to buksestørrelser ned. Det er noe av det samme, men over lenger tid. Fjerner gjerne to buksstørrelser, men hovedmålet er faktisk halvmaratonen. Vet hvor lett man får skader, så det er derfor jeg starter allerede nå for å trene meg opp og forhåpentligvis bygge opp kroppen sakte, men sikkert.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for oppmuntringen Tine. personlig trener hadde vært stas, men ser ikke helt at jeg får til det nå. Har trent masse i tidligere tider, så jeg får bare bruke gammel erfaring og ikke minst bruke tid, så kroppen ikke får sjokk.

  SvarSlett