mandag 23. september 2013

Det går fremover.

Jeg har så vidt fått startet på blokk nr 2 på min Cornelian.  Se de flotte knutene jeg får sydd.  Lærte disse av Helen Stubbings på kurset hennes da hun var i Norge.  De er nesten som franske knuter, men tråden blir liggende i midten og dermed blir de liggene mye mer sentret.  De heter Colonial Knots.  Her er en video på hvordan de lages.

Etter en langhelg på hytta helt alene, bortsett fra den lille firbente, har sekskantene også begynt å ta form.  Har gjort klar ca 250 stk, så har nok å gjøre fremover når det kommer til håndsøm.

Bedriver quilting på maskin av Noas Ark teppe.  Litt håndsøm av øyne og detaljer står også igjen, men tenkte jeg skulle vise dere bakstykket.  Fant dette flott stoffet på Stoff og Stil.  Perfekt til dette teppe.


RETRO
Jeg merker at jeg er litt på retrogaleien om dagen.  Denne tøffe Catrineholm kaffekjelen fant jeg på hytta.  Ikke noe er bedre enn kokekaffe og sjøbris en flott høstdag.  I tillegg ble mitt neste strikketøy også litt retropreget.  Har startet på en jakke fra det nyeste Sandnesheftet.  Riktignok er den en genser og strikket i Alpakkaull der, mens min skal bli en jakke, strikket i Smart.  Men hvem bryr seg vel om bagateller.
ROSASTRIKK
Falt pladask for en liten kattegenser sist jeg jobbet på Nøstet Mitt.  Måtte bare ta med garn, og jommen ble den strikket på et par tre dager, montert og klar.  Str. 6 mnd. Jeg bare må jo snike inn et lite Elvirabilde også.  3 uker og 4 dager gammel og "holder" tåteflasken selv.  Et begavet barn  :-) 

Alene på hytta med symaskin og strikkepinner, men litt frisk luft og turgåing måtte jeg få inn også.  Tok med meg fiskestanga og kastet en 10-15 ganger.  Og helt overraskende bet det en sjøørret på kroken.  Det har jeg aldri dratt opp før, så den må jo dokumenteres


Her er Buggy Barn blokkene mine.  De er faktisk enda mer knasje i fargene enn bilde viser.  Blir et ordentlig sommer-pang-teppe tror jeg.  Må renskjæres før kurs i morgen, men ellers er jeg i rute.


Helgen måtte jo bare ta slutt, men jeg valgte å bli til mandag morgen for å få lengst mulig helg.  Her er et stemningsbilde da disen la seg over fjorden og skyene bunkret seg opp.

Og her er en jeg møtte da jeg startet turen mot jobben i dag tidlig.

Slenger på en liten oppfordring.  Bli med å hør og snakk med Arne og Carlos på Lambertseter.  Du finner mer infor HER
4 kommentarer:

 1. Her var det litt av hver du viser frem.. Mye fint. Teppe var i nydelige farger :-)

  SvarSlett
 2. Åhhh så mye flott du lager Nina, og ikke minst for et tempo. Skjønner ikke at du rekker alt dette på så kort tid.

  SvarSlett
 3. Du er flink Nina :-)
  Klem fra Lise-K.

  SvarSlett
 4. Takk damer. Hyggelig at dere svinger innom. Får gjort en del i rykk og napp og nå om dagen blir det gjort en del :-). Sving gjerne innom igjen. Jeg planlegger nye ideer i bloggen som bør passe alle med håndarbeidslyst.

  SvarSlett