mandag 7. januar 2019

Nytt liv i bloggen

Godt nytt år.  Til min store overraskelse så jeg at forrige innlegg er et år gammelt !!!!!  Er det mulig.  Hvor ble 2018 av?

Vel, 2018 var et fint år for meg, så det er vel derfor det er kommet og gått i en fei.  Jeg kommer nok ikke til å summere opp hele året, men noen høydepunkt skal jeg nok dryppe bilder fra.

Helsen min er ikke helt på topp om dagen, men man venner seg til det meste og det er jo bare å gjøre det beste ut av situasjonen.  Det synes ikke utenpå at jeg er syk, men så lenge jeg tar hensyn til det og tilrettelegger så fungerer det forholdsvis greit.
Gjett om jeg er glad for at jeg har hobbier å fylle dagene med.  Symaskinen hyler jo ikke selv om jeg må ta en kort eller lengre pause, lenge før det var planlagt  :-)

Symaskin ja..............  det har skjedd en del på maskinparken her i huset.  Dette vidunderet har overtatt som hovedmaskin.
 For første gang i mitt liv har jeg en Bernina. Bernina 740.  Ja, før denne har jeg faktisk aldri sydd på en.  Om jeg er fornøyd?  JA..........  det er enkelte ting jeg må venne meg til selv om jeg nå har hatt den i noen måneder, men den gjør jobben som en drøm, og ikke minst:    lyden       Den summer og hummer og høres ut som den koser seg og ikke har en bekymring i hele verden, selv om jeg ber den jobbe hardere  en de fleste maskiner ville likt.
Maskinen er kjøpt hos Meretes Quilteloft.  Anbefaler maskinkjøp hos Merete.  Alltid god oppfølging og hjelp å få.


Og jommen står det ikke en Bernina til på syrommet.  Bernina Q20.  Dette er en stoooor sak.  Det er rett og slett en quiltemaskin i bord.  Vi kjenner jo en longarm som står på ramme og som er mange meter lang.  Jeg hadde jo faktisk en sånn tidligere, men solgte den da jeg mistet lokalet jeg hadde den i.  Denne maskinen er som en vanlig symaskin, men er mye større.  Det eneste den kan er å quilte og eventuelt trådbrodere.  Man quilter arbeidene som på en vanlig symaskin, men man har mye bedre plass og maskinen er spesiallaget for kun dette formålet.
En super erstatning for longarmen.Og på sømfronten?  Alt for mye til at jeg kan legge ut alt her nå, men her kommer i alle fall en liten collage av noe som er laget det siste året.

Log Cabin.  Alltid en favoritt

Mitt Delilah teppe ble ferdig og tatt i bruk

Ikke så mye klessøm i år, men jakke til Even ble det i alle fall

Modeller til papirsømkurr

 Jeg var så heldig at jeg hadde 5 dager hos LappElisa i Sverige.  Der var det søm fra morgen til natt.  Mye ble sydd, men dette er nok min favoritt.  Jeg har ikke rukket å quilte det ennå, men det ligger i kø.  Mangler bare en ide til hva/hvordan jeg skal quilte det.

En enkel løper.  Mønster og stoff fra Kathrines Quiltestue

FAVORITT.  Laget for å ha med til Made By Me messen på Lillestrøm hvor jeg satt og demonstrerte papirsøm.  

En quiltelærers føtter  :-)

Ny linjal.  Litt usikker, men tror den heter Clamshell.  Veldig grei å bruke og faktisk enkelt å sy disse Clamshellene når man bare kommer inn i teknikken.

En UFO ble tatt frem og ferdigstilt.  Når jeg tenker meg om var vel denne ment som en gave.  

Uttesting av nytt kurs.  Er ikke i mål med dette og litt usikker på om det blir et kurs utav det, men moro å leke seg litt.

Jeg har vært på flere kurs, som deltaker, ikke lærer.  Dette artige kurset var med Mali, min quiltevenninne.  Kan anbefales. Moderne Hexser.

Ja............. den ble akkurat som den skulle.  Stoff fra Kathrines Quiltestue og mønster fra en bok fra Sew Kind of Wonderful.Det ble MANGE ClamUp mapper sydd.  Dette er bare en % del av hvor mange jeg lagde og ga bort eller solgte.

Fant ut rett før jul at Kristiane skulle få en Kristiane Bølgegenser.  Morsom og rask å strikke

Moro med Log Cabin igjen.  Sydd blokker, delt opp og satt sammen.  Mangler bare lukkekant nå, så ferdigbildet kommer etterhvert.

Kjenner dere igjen mønsterborden.  Lotusmønsteret fra Cathrineholm som finnes på kjeler, kopper, boller o.l.  Jeg elsker de bollene og koppene, så måtte jo bare strikke meg en genser da jeg så at det fantes mønster på denne.  På bilde er den ikke ferdig, det ble den faktisk i går.  Nå skal den bare vaskes og tørkes, så skal det nok bli et ferdigbilde også.

Da tenker jeg det holder for i dag.  Jeg LOVER å oppdatere jevnlig dette året.

Organisering er fokus i år.  Det ser ut som livet mitt tar en litt annen vending pga helse, men jeg har absolutt ikke tenkt til å sette meg ned.  Jeg prøver å være organisert til fingerspissene så både jobb, venner, familie og hobby skal få god plass i hverdagen uten at jeg overdriver og helsen får lide.

Ja........ EN TING TIL.
Ta en titt innom hjemmesiden til Quilteriet.
Jeg har endelig fått laget en enkel nettbutikk hvor de fantastiske broderiene ( i alle fall en del av dem) fra Bothy Threads, ligger, klare til at dere kan sette igang.
Selv holder jeg på med denne lille herligheten.
Korstingene ble ferdigbrodert i går.  Nå mangler finpussen med attersting som skal gjøre ham ekstra fin og sjarmerende.


1 kommentar:

  1. Så mye fint du lager. Jeg syr også på en Bernina 740 og er veldig fornøyd.

    SvarSlett