fredag 29. august 2014

Kurs, kurs og kurs, men først litt ferie

Nå har jeg spikret alle kursene jeg skal holde denne høsten.  Phu...................... oktober og november blir fulle.  Men kurs er moro, så dette blir bra.

Først skal jeg faktisk på kurs selv.  Det er Norsk Quiltefestival på Gardermoen i modten av september.  Jeg hadde opprinnelig meldt meg på 3 kurs, men jeg skjønner jo at helsa ikke klarer det, så nå blir det et kurs og en dag med kos.  Jeg skal delta på kurset Round an Round med
Camille Roskelley.  Det ser ut som et hyggelig kurs med en ganske så anvennelig teknikk  :-) 

 
 Løperen på bildet under er IKKE min, men skikkelig lekker.  Jeg har fått tillatelse av opprinnelsesdamen å holde kurs i hennes mønstre, så jeg sitter nå om dagen å lager modeller som denne.  Dette kurset blir holdt hos Nåløyet på Ski.

Så har jeg fått sydd en kjole til Lille Gull.  Dette er kjolen jeg la ut instruksjoner til på Quilteriet bloggen.   Synes den ble ordentlig søt.  Her har jeg brukt to stoff som er kjøpt på supersalg hos Stoff of Stil.  Tror hele kjolen kom på rundt 16 kroner + knapper.
Bak på kjolen


Ettersom jeg skulle avgårde til Vestlandet forrige helg, benyttet jeg sjansen til "å få lov" til å starte et nytt prosjekt.  Denne gangen skal jeg for andre gang strikke Paperdoll,
 men også denne gangen uten papirdukker.  Forrige gang strikket jeg pinnsvinn, denne gangen blir det et mer vanlig mønster som ikke forestiller noe.  Liker denne modellen, men jeg har bestemt meg for å strikke den med lang arm denne gangen.  Blir litt enklere å bruke da.

Her er vrangborden.  Synes den blir sååååååå fin.  Det strikkes 1 rett og en vrang, men med to farger.  Lurer du på den grønne kanten nede?

Her ser du den.  Jeg har heklet en superlang remse med ludtmasker.  Så tar jeg opp masker og setter inn på strikkepinnen.  Senere kan jeg ta vekk den kanten igjen og strikke nedover.  Det er fordi det opprinnelig skal være en "icord" nederst på genseren.  Nå er jeg litt usikker på om jeg skal ha det denne gangen.  Tok frem den første genseren min i går og synes kanskje det er bedre med dobbel kant nede som brettes opp på baksiden.  Ja, ja.  Nå har jeg i alle fall mulighet til å tenke litt på det og gjøre det til slutt.  
Denne teknikken heter provisional cast on.  Hvis du googler det finner du masse videoer som viser dette.  

Kurset mitt som heter Buede stjerner , skal jeg holde på flere steder i høst.  Det er satt opp hos Bryggerhuset i Vestby,  Hos Nordstrand og Bekkelaget Quilteklubb, og hos Quiltebua i Surnadal.  Gleder meg til å treffe en masse nye quiltere rundt omkring.  Her er Buede stjerner.MEN................................ før alle kurs starter så skal jeg på ferie :-)    :-)     :-)

Mallorca en uke sammen med Mia.  "Husmorferie", venninneferie, koneferie, eller hva man vil kalle det.  Her skal dagene nytes med null program.  Avslapping og nytelse er det eneste vi skal fokusere på.
Jeg kan lett se for meg at dette bordet kan bli mye brukt  :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar