tirsdag 16. juli 2013

Gjør ferdig tid

På Facebook er jeg medlem av en gruppe som heter Tour de Fibre - Tour for Quilters and Crafters around the world.   

Dette skulle være en artig vri og inspirasjonskilde under Tour the France, men vi har det så hyggelig at nå er det bestemt at vi fortsetter som gruppe videre.  Det er så hyggelig og så utrolig mange flinke mennesker der.  Hanne ( som startet gruppen sammen med May-Britt ) foreslo at de som ville kunne "melde" seg på for å gjøre ferdig 5 UFOer  ( UnFinishedObjects).  Nå pleier jeg å si at det har jeg ikke, men jeg har veldig mange WIPs ( WorkInProgress) som har ligget en stund og jeg bestemte meg for å gjøre ferdig 5 av disse.  Noen strikkeprosjekt og noen syprosjekt.

Jeg har startet med lukkekanter på noen jule-spisebrikker som er superflotte, men som er blitt liggende.  Blir hyggelig å få dem ferdig.  Skal legge ut bildebevis så fort de er klare.  I går fikk jeg tatt meg sammen og ferdigstilt denne dressen til mitt kommende barnebarn.


Nå skal dressen legges i vann og presset jevn og lekker mellom håndklær.  Fikk faktisk montert ferdig en sauejakke også i går, men mangler knapper.

I helgen var jeg på hytta.  Det var et fantastisk vær.  Jeg tok med meg en superhyggelig broderiprosjekt jeg akkurat har startet.  Eller heter det et stitcheriprosjekt?  Jeg finner ikke helt ut når jeg skal bruke det ene eller det andre ordet.  For meg er stitchery bare et moderne ord for broderi.  Men kom gjerne med inspill om bruk av de to ordene.  Her er mønsteret
Masse broderi, litt applikasjon.  Hva er det til?  Ingenting, tenker jeg, men jeg har sett noen av dem ferdige, og for oss som liker søm er det bare så utrolig søtt at vi MÅ sy det.  Ender nok opp som et lite bilde på veggen i syrommet mitt.  
Jeg koser meg masse med det og når dere ser omgivelsene jeg sydde i denne helgen så skjønner dere nok at livet smiler om dagenFør helgen var jeg å tittet på valper.  10 dager gamle var de.  Jeg har aldri sett valper som er så unge før.  Her er bilde av to brødre.  Den ene er "puslingen".  Han veier på bildet 250 gram og prøver å stjele litt varme fra broren som veier ca 1000gram.  
 Jeg skal ikke ha noen av disse valpene, men de er utrolig søte.  De er av rasen Stabyhoun og er ganske så skjeldne i Norge.  Vil du se mer om valpene eller rasen, så gå inn på bloggen til Lisbeth.


Her er mitt lille troll som ikke helt skjønner hvordan ekornet klarte å klatre opp denne stammen.


Ønsker alle en fortsatt fin sommer.  Hvorfor ikke bruke noe av tiden til å gå steder i din egen kommune du ikke har vært på tidligere.  Denne flotte brua for eksempel finner man i Oppegård kommune, men jeg gjetter at veldig mange av mine venner her ikke aner hvor den befinner seg.  Så gå ut og opplev ditt nærmiljø2 kommentarer:

  1. Jeg bruker også broderi og stitchery litt om hverandre, men poenget med stitchery er vel at en ikke er så streng med hvordan det skal se ut på baksida. De som virkelig kan brodere har jo like fin for- og bakside på det de lager. Med tynn vatt bak det en skal sy er det lov med "hoppesting" og annet "juks" og dermed er det stitchery :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. AHA............ det forklarte litt. Da tror jeg at jeg stort sett bedriver stitchery :-)

      Slett