søndag 31. oktober 2010

Herlige lørdag

Fantastisk lørdag.  Tidlig opp, ut med den firbente og så avgårde til Larvik.  Garnfargekurs med Nina hos Fiber and Art.  Jeg gledet meg så mye at jeg nesten var redd jeg skulle bli skuffet, men den gang ei.  Dette vara moro, inspirerende, lærerikt, hyggelige medkursere, ja rett og slett en strålende lørdag. 
 Jeg valgte å lage limegrønt garn i to kvaliteter for å se hvordan de forskjellige typene tok opp farge.
 Og her er Ramaskrik, vi er begge på Hobbyboden fant vi ut.  Moro å møte "kjente" du aldri har møtt før.

 Nydelig, eller hva?
Og hva begynner man med når man kommer hjem ut på kvelden?  Selvfølgelig må man prøve videre.  Jeg farget opp sjalsgarnet mitt så det ble en tanke mørkere enn tidligere, men fremdeles er det lime med sjatteringer.  I tillegg laget jeg to hesper som skulle være blå med grønt innslag.  Det ble greit nok, men skal farges opp igjen i dag da jeg ønsker sterkere farger.  Kan virke som jeg er litt forsiktig med mengde farge.  Må nok ta i litt mer hvis jeg skal få det som jeg ønsker.

Jeg har en liten tilståelse til. Jeg visste at Nina skulle ta med knitters loom.  Dette er akkurat det jeg har ønsket meg lenge, så jeg ba henne ta med en til på kurset.  Jeg kjenner meg selv godt nok til at jeg ikke ville reise hjem uten en.
 Prøvde jo for en stund tilbake å være flink å kjøpe en bordvev på Finn.no, men denne var så stor og uhåndterlig at jeg solgte den igjen for to dager siden.  Og da var jo halve prisen for den nye i boks  ( skriver dette i tilfelle husbonden skulle titte innom, ha, ha.)
Denne veven er bare 30 cm bred, men jeg har kjøpt en på 50 cm.

Så nå står herligheten på spisebordet og skal få seg renning ( se........... jeg har lært meg et vevord)  Jeg har utrolig mye Evillagarn som jeg ikke orker å strikke mer av, men det er jo flott, så nå skal det i veven.  Første prosjekt????????????  En grå/lilla/sort løper til å ha på bordet på hytta.  (og blir den ikke fin så går den i vaskemaskin og det blir sitteunderlag!)

Så med alle intrykk og en mengde inspirasjon, så blir nok dette en herlig søndag.  (kommer tilbake med de sømoppdateringene jeg visstnok lovte. )

5 kommentarer:

 1. Høres ut som en kjempeinspirerende dag. Gleder meg til å se alt du lager. :))

  SvarSlett
 2. Trodde først det var fårikål i gryta ;) Fantastisk fine farger på garnet! Og så gleder jeg meg til å se hva som kommer ut av den veven.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for i går, Nina! Og så gøy at du har fortsatt med fargingen på "direkten"! Her skal jeg jammen følge med og se hva du farger, strikker og vever!
  Ha en fin søndagskveld!
  Hilsen Nina

  SvarSlett
 4. hei. Hva koster en knitters loom og får man kjøpt det her i norge?

  SvarSlett
 5. Hei Wenche. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal svare deg, men prøver her ettersom jeg ikke får tilgang til noen blogg som tilhører deg.
  50 cm bredde koster 1750 hos Fiber and art. Du finner link dit på blogglisten min på høyre side.

  SvarSlett