onsdag 22. mars 2017

Snart på vei

På vei?   Ja, på vei til Sundvollen for å delta og jobbe på Årsmøtet til Norsk Quilteforbund.  Jeg gleder meg vilt og uhemmet.  Skal bli så gøy å se den flotte utstillingen, alt det flotte som blir lagd på kurs og generelt kose meg sammen med likesinnede.

Blir jo ikke noe søm denne helgen, men masse påfyll av quiltevitaminer.

Jeg må forresten vise dere hva jeg fant på parkeringsplassen her på Oppegård for to dager siden.

JA............ nå er det vår helt på ordentlig.  Det er så deilig.

I tillegg er et skjedd masse annet den siste måneden.  Det største av alt er at jeg har fått nok et barnebarn.  For en drøy uke siden kom vakre Hedda til verden.  Tenk......... jeg er nå bestemor til 3 flotte skapninger.  Gleder meg til å bruke masse av tiden min på disse vidunderene.

Så er det Longarmmaskinen min.  Den er solgt.  Litt merkelig å selge den nå som jeg faktisk begynte å bli ganske så flink til å bruke den, men..............  Jeg mistet jo lokalet jeg hadde den i sist sommer og flyttet den hjem.  Syrommet mitt hadde plass til den, men alt ble helt villt trangt og like koselig.  Jeg har sett på lokaler, men rundt her er det så utrolig dyrt at det faktisk ikke ble aktuelt.
Jeg merket at jeg var mindre og mindre inne på koserommet mitt.  Det var trangt og rotete pga av plassmangel.
Har tenkt og tenkt, og bestemte meg for at Longarmen måtte ut.  Jeg vil ha tilbake syrommet og sygleden.  Trodde jo at det skulle ta noen måneder å få den solgt, men en dag og den var solgt, to dager til og den var ute av huset.  Håper den nye eieren får masse glede av den.

Nå har jeg syrommet mitt tilbake igjen.  Skjærebordet har fått plass og det har fått nye ben som gjør at jeg kan heve og senke det enkelt ( strøm).Jeg er bar så glad for at koserommet mitt er tilbake igjen selv om jeg helt sikkert kommer til å savne Longarmen innimellom.  Innrømmer at plassen under det store bordet ikke er like tom som da bildet ble tatt, men ellers har jeg gulvplass og koser meg

Denne var morsom.  Det er det nyeste gratismønsteret til Sew Kind og Wonderful
 Quiltingen er godt igang.  Det vil ta tid for det er mange, mange detaljer.  Men...... jeg har jo ikke dårlig tid.  Skal kose meg videre med denne.Snart påske.  Gult er ikke noe som flommer over hjemme hos meg.  Ikke i stoffhyllene heller, men jeg fant da noen.  Det er ikke påskegult, men gult og skal få være med på hytta i påsken.  Nok en gang Sew Kind of Wonderful.  Ikke et spesielt mønster, men utgangspunkt i deres teknikk og linjal.

Så kommer vi til Delilah-klubben.  Dette er virkelig langt utenfor min komfortsone.  Sømmen i seg selv er grei og morsom, men igjen ser jeg at Jen Kingwell ikke er min greit.   Det er ingen overraskelse, jeg visste dette, men vil utfordre meg selv og skal kose meg en gang i måneden hos Kathrines Quiltestue og sy teppet som heter Delilah.

Her er første månedes blokk.  Det skulle være to av dem, og jeg er ferdig og klar til neste blokk i april.Da.......... må jeg pakke bilen og sette nesen for Sundvollen.  Kanskje vi sees gjennom helgen.

torsdag 2. mars 2017

Mars vårmåned

Mars er den første vårmåneden.  Litt lumsk, men håpet om at det nærmer seg hestehov i veigrøften, sprenger på.

Men........ foreløpig er det vær til å hobbyere innendørs.
Jeg har fått prøvd den nye Babylock Enlighten min.  Den er en drøm.  Gleder meg til å få tid til å virkelig lære meg alle mulighetene.

I den forbindelse sitter jeg jo med to overlocker.  Jeg får vel selge min Elna 644 Pro ( eksakt den samme som Janome 644.  Lages til og med på samme fabrikk og føtter kan brukes om hverandre.).
Jeg har ganske mange ekstraføtter til den.  De er aldri brukt, men har en verdi av rundt 2500 kroner.  I tillegg til hva du ser på bildet har maskinen en oppsamlerboks foran.

Maskinen koster ny 5900,- og ekstrautstyret ca 2500,-.  Jeg har hatt den noen får år, men har ikke sydd mer enn kanskje 20 plagg på den.  Så den er lite brukt og det har aldri vært noen problemer med den.
Selges for kr. 3500,- med ekstrautstyr.

Send meg en mail på nina@quilteriet.no hvis du er interessert.Dette kom i posten denne uken.  ( ja... jeg vet det.  Må stoppe å handle snart)  

 Lett blanding av Tula Pink og Kaffe Fasset.  Jeg har tidligere vist at jeg har sydd av denne typen stoff, da vi hadde syhelg på hytta.  Det ble så fint, at jeg fant ut at jeg bare måtte lage den større for at mønsteret skulle få skinne.

 Her er designveggen.  Den vokser.  Det er ikke så lett å gjøre dette effektivt da alle bitene må plasseres i forhold til hvilken plassering de skal ha og hvilket annet stoff de må sys sammen med.


 Her er et bedre bilde av alle stoffene som må plasseres for at de skal passe i blokken ved siden av o.l.


På jobben fikk vi levende sjøkreps levert direkte fra vestlandet av fiskeren himself.


Bestemte meg for å forvelle mine 4 kg og så fryse dem.  Tok å kokte noen som vi koste oss med på kvelden.  De var bare helt nydelige.  Gleder meg til å prøve dem på grillen med krydder og ost.

Stakkars liten


Se.......... mye godt i tiden fremoverTidligere har jeg vist den store sommerfuglen.  Under kommer det endel små sommerfugler.  Disse sys første kurskvelden ( ikke alle på samme kveld) for å lære teknikken.  Neste kveld begynner vi på den store som krever litt mer tenking vedr. plassering av stoffene før søm.  Søte, ikke sant?Under ser dere bilder fra de neste prosjektene jeg har tenkt å prøve meg på.  Tekstilcollage.  Har kjøpt mønster på disse to.  Håper de kan lære meg teknikken så jeg senere kan lage denne typen bilder ut i fra egne bilder/tegninger.   Blir spennende å se om jeg får det til.  Føler at dette er litt som å male med stoff, og maling og tegning er så absolutt ikke meg.
Mitt andre barnebarn er en solstråle med en stor personlighet.  Han er så blid og snill og rolig i tillegg.  Virkelig en liten godgutt.

Even Matheo, 4 mnd i dag

Nå i kveld ( torsdag) sitter jeg å ser frem til en helg på hytta.  Ingen store syplaner, men har jo et par prosjekter som ligger fast der nede, så jeg har alltid noe jeg kan gjøre.  

GOD HELG til dere alle sammen.