tirsdag 27. desember 2011

Romjul

Da er romjulen kommet og jeg har hjemmekontor, men stille dager.  Det har vært en rolig og hyggelig jul med utrolig mange flotte gaver. Desverre har det også vært triste nyheter hos hos.  Min barndomsvenninne som jeg igjen har funnet kontakten med de siste 5-6 årene, sovnet inn 3 dager før jul.  Nok en gang har kreft tatt vekk et flott menneske.  Hvil i fred, kjære Karin.

På gavesiden kan nevnes, skipakke.  Bortsett fra en liten, liten tur for 7 år siden har jeg ikke gått på ski på ca. 30 år.  Jeg hadde en rygg som ikke klarte det, og etter at den ble operert og bra, har det liksom ikke blitt til at jeg har begynt igjen.  Men i år (når det typisk nok ikke er snø) har jeg tenkt til å finne ut om jeg fortsatt mestrer skigåing.
Nytt strykejern!  Yippy, sier jeg, men nå anser jeg et strykejern som hobbyutstyr i motsetning til mange andre.  Flotte nye vinterstøvler, så jeg kan traske avgårde i skog og fjell har det også blitt.  I tillegg gode bøker, skjerf, håndklær og mye annet.

En av bøkene jeg fikk, sto på ønskelisten min.
Jeg har skikkelig sansen for denne mannen.  Han kaller en spade for en spade og later ikke som det er fantastisk å trene for alle og til enhver tid.  Det er hard jobb, spesielt i starten, og kan for mange aldri bli noe de lengter etter, men noe man kan lære seg å like såpass godt at man velger å fortsette.
Jeg har tidligere i høst vært modig nok til å melde meg på halvmaraton i september 2012.  Dette krever jo endel av en som ikke akkurat har trent veldig mye de siste 30 årene, så jeg må bare komme igang.  Og hvorfor ikke med en pangstart så man forhåpentligvis både merker og ser forskjellen forholdsvis raskt.
Så fort vi bikker over i nytt år skal denne boken følges slavisk i minst 7 uker.  Håper da at resultatene gir meg lyst til å fortsette å trene jevnlig.  Opplegget krever 3 timers trening i uken, fordelt på 4 økter.  Og hva er vel egentlig det?  Hvor mange timer sitter man foran TV i løpet av en uke?   Når disse 7 ukene er over er det faktisk bare noen dager til jeg reiser på ferie.  Tenkt å kunne dra avgårde og føle at man er i form og at kroppen har det bra. 

Jeg skal bruke romjulen til å skrive ned treningsplan, matplaner, og annet, så ikke tidsklemma skal ta meg og ødelegge opplegget.  Jeg vet jeg kan, jeg vet jeg vil, og jeg vet også at jeg er en mester til å utsette ting eller finne unnskyldninger.  Ikke denne gangen.  Disse ukene, som jo ikke er 2 mnd engang, skal dedikeres trening og sunnhet.  Jeg kommer til å legge inn hva jeg gjør her.  Ikke for at det er så veldig interessant for andre, men mest for å forplikte meg til å gjennomføre.

Akkurat nå vil jeg bare starte her og nå, men venter så det jeg kan glede meg til starten og la det bygge seg opp til noe jeg virkelig gleder meg til.

Ønsker alle en fortsatt strålende jul og håper 2012 vil gi dere mange gleder.1 kommentar: