mandag 3. mai 2010

Hekling

jeg har prøvd og kan mer eller mindre alt som har med håndarbeid å gjøre. Sier ikke at jeg kan alt bra, men har vært innom det meste. men. hekling "lærte" jeg først i fjor mars. trengte å hekle kant rundt en strikket tunika, og en bekjent lærte meg det en søndag formiddag etter et 3 dagers 50 års lag. Klarer litt nå, men føler ikke at hekling er noe jeg mestrer. Derfor har jeg kjøpt boka til Tove Fevang. Jeg kjenner Tove fra vi begge drev hver vår quilteforretning. Hun har laget mange flotte bøker opp gjennom årene, så jeg var sikker på at en heklebok for begynnere av Tove, var trygt å kjøpe og godt instruert.

Så nå skal det først hekles noe så kjedelig som kjøkkenkluter. Ikke spennende, men grei måte å lære forskjellige masketyper og se hvordan de egner seg til forskjellige arbeid. Skal bruke samme garn og heklekrok på alle 6 forskjellige kluter, så ser jeg fastheten, stivheten, luftigheten o.l. etter hvilke masker jeg bruker.

En klut pr kveld er målet, og så viderestrikking på gensere som blir strålende fin. Hekler forresten i Petunia fra PT.

2 kommentarer:

 1. Lykke til med hekle kursingen din NIna ;o) Går nok veldig bra, først lært teknikene, så løper heklenåla like fort som strikkepinnene. Nydelig teppe på forsiden av den boka....mulig jeg må ta en nærmere titt på den ;o) Ha en flott uke ;o)

  SvarSlett
 2. Hekling er morsomt :)

  Jeg lager heklede vogntepper til alle ungene som blir født inn i min familie og nære vennekrets :)

  Men jeg lærte meg det selv, med heklekurs på internett, da jeg gikk gravid med lillemor.

  Roskva

  SvarSlett