lørdag 12. september 2015

Midori Travel Notebook, min nye DILLE

Jeg har alltid likt å skrive.  Har ikke gjort så mye av det de siste årene, men har savnet det.  Har også alltid hatt en dille på kalendere, 7 sanser, Filofaxer o.l.  Tør ikke engang sjekke hvor mange jeg har.

Så........... dukket det opp noe som heter Midori TN.  Og hva er det?  Det er et "cover" av tykt skinn med strikk i bretten på innsiden.  Der kan man tre notatbøker inn og feste i coveret.  Det finnes en masse varianter av notatbøkene.  Med ruter, striper, kalendere, helsebøker, malebøker, ja...... det finnes ingen grenser.  Så da måtte jeg bare skaffe meg en av disse herlighetene.  Direkte fra Japan kom den originale Midorien i posten en dag i sommer.

 Her er min herlighet.  Tja....... sier dere kanskje, men jeg rett og slett elsker den.  Har 3 bøker, + plasitkklomme, og kortholder inne i den.  Ja, og så 5-6 penner av forskjellig slag.

Penner ja........ det er også en fortrengt dille.  Her ser dere en Japansk Coleto, hvor man kan ha 4 farger i.  Dette er noe jeg "trenger" for å kose meg med notater i Midorien.

 Det finnes alle farger man kan ha i pennen.  I tillegg sendte de gratis en penn ekstra hvor jeg kan ha tre farger.

Så må man jo har bøker inne i Midorien.  Det får man selvfølgelig kjøpt, men moro å lage egne da.  Her har jeg brukt Scarppekartong på utsiden og ekstra flott papir inne i den.  Sydd sammen på maskinen i midten og skåret til i akkurat riktig størrelse ( som ikke akkurat er standard i Norge) til Midorien.


Og hva gjør man med denne boken......  Selvfølgelig har jeg en bok med kalender i den.  I tillegg har jeg en Journal.  Og hva gjør man med den?  Tja...... noe omtrent som en dagbok.  Skriver, tegner, klistrer inn minner, bilder, stickers o.l.   Så koselig å titte tilbake på.  Noen ganger  blir det hver dag, andre ganger en oppsummering av uken.  Kanskje bare en doodling en dag, eller hva som faller meg inn.  Ettersom jeg ikke kan tegne, blir det endel droddling og farging.
 Eksempel........... Lille Gull ble 2 år.  Det krevde selvfølgelig en side.  Uken etter var jeg på 2 kurs.  Et i Lettering og et i bruk av programvaren til Silhouette Cameo maskinen min.    En golfturnering med påfølgende fest også.  Resultater o.l. ble skrevet ned på det grønne kortet som ble limt inn og som ble et eget ark i boken.


Ettersom jeg er blitt helt hektet leser og titter jeg på det meste innen Midori verden.  Selvfølgelig finnes det et tusentalls avarter av den originale Midorien.  Jeg forelsker meg stadig vekk i mange av dem, men denne måtte jeg bare ha.  Den har en nydelig plommefarge inni.  Denne er større enn den opprinnelige og har mange strikker inni.  Dermed kan jeg ha enda flere bøker inne i denne.  Den var desverre litt stivere enn jeg hadde sett for meg, men er sååååå nydelig.  Har fylt den med forskjellige bøker som inneholder lister, planer, bøker jeg skal lese, har lest o.l.  Kommer ikke til å være med meg i hverdagen, men får ligge hjemme og skal få påfyll etterhvert som livet skrider frem


Litt farge må til i Journalen min.  Har varianter av farger, maling, stamping, men denne er i øyeblikket en favoritt.  Watercolor reiseskrin.  Pennen er nydelig å bruke og har en beholder av vann der man holder den.  Dermed er den klar til bruke når og hvor som helst.  LIKER.  Denne er også Japansk.  Har forstått at det landet har mye å by på når det gjelder papir og tegnesaker.Noen binders formet som hunder er jo hyggelig å markere enkelte sider med.


Og det ene fører med seg det andre.  Limer jo stadig inn ting i Journalen.  Og hva er vel da bedre enn en klistremerkemaskin?  Fant en på nettet, men portoen ble jo mye dyrere enn maskinen, så det var utelukket.  Men......... tok en tur til Sarpsborg i dag.  Manglet et stoff til teppet jeg holder på å sy.  Ikke bare hadde den butikken utrolig billig Batikkstoff som jeg fikk tak i, men jeg tok også turen innom en fasinerende butikk som heter Scrappiness.  Ikke helt min butikk, men mye n´moro der.  Og hva ser jeg??????????  Akkurat den klistremerkemaskinen jeg hadde funnet på nett, og i tillegg mye billigere.  Så.... der sprakk den sparemnd.  Den måtte jo bare få være med meg.


Legg det du ønsker skal bli et klistremerke foran på maskinen, skru på hjulet på siden og vips......

På baksiden kommer det ut på et papir med lim på baksiden.  Bare å klistre dem fast der du måtte ønske.

Og her er de inne i Journalen

Lyst til å se hvordan en Midori fungerer?  bare å google, eller ta en titt på denne Youtube videoen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar