torsdag 20. oktober 2016

Høst

Høsten er kommet og hvilken herlig høst!!!!!  Fantastisk vær, nydelige farger, masse sytid og glede.

Ettersom formen ikke er sånn helt tipp-topp om dagen, blir det mye hjemmetid.  Med symaskiner i to rom, litt for mange stoffkjøp, snart barnebarn igjen og stor sylyst, så må man jo bare nyte tiden.

Jeg skrev jo om den nye Pfaffen i forrige innlegg.  Nå har den fått bo på kjøkkenbordet et par uker og jeg elsker den.  Tok en uke før jeg bestemte meg for hva jeg synes, men så tok forelskelsen over.  For en arbeidshest!  Vi skal nok få mange gode timer sammen. 
 Må vel innrømme at denne skal få bli hos meg.  Velkommen i maskinparken, som nå vel er så godt som perfekt.  Vinner jeg i Lotto skal jeg bytte ut overlockmaskinen min til noe som er litt mindre bråkete, men den enkle Elna overlocken duger foreløpig.

Når det snakkes om ocerlock;  Har sydd litt barneklær igjen.  Lille Gull skal jo bli storesøster ganske så snart, så må jo traktere henne noen pakker også.  Kjole ( det eneste hun vil gå i om dagen) i fløyel og jersey.  Og som vanlig, lilla..............


Så kommer det jo et nytt gull ganske snart.  Må jo bare prøve litt forskjellig.  Her en omslagsbody i myk og god jersey.  Mangler trykknapper på bilde, men det kommer.

 Måtte jo ha en bukse til bodyen også.  Litt usikker på størrelsen på denne.  Litt liten plass til bleie kanskje, men vi får se.  Glemmer jo fort hvor små de faktisk er når de er nyfødte.


 Dette er stoff jeg kjøpte da jeg var på årsmøtet til Norsk Quilteforbund i mars i Trondheim.  Det er så utrolig mykt.  Heldress fra boka Helt Spesiell og Jubel.    Jeg husker faktisk ikke i øyeblikket om mønsteret er i bok nr. 1 eller 2.  Begge brukes aktivt og er superbra.
 Jeg syr på kanten ( den turkise) med overlock først og bretter så over før jeg stikker den ned med tvillingnål på venlig symaskin.  Mange bruker Coverlock til dette, men den type maskin har jeg ikke, og ser ikke noe behov for det ( heldigvis).

 Jubaluba-lua.  Den store hiten blant barneklærsyersker om dagen.  Lue med hals og kaninører.  Jeg har tredd den på et prøvehode som er i voksen størrelse.  Blir jo litt dratt da så tror at den vil se bedre ut på et barnehode.  Har brukt jersey på yttersiden og ullfrotè fra Janus på innsiden.  Håper den faller i smak hos denne lille frøkna.

Verdens vakreste i full fart mot sommerfest på hytta Enkle vesker er ofte det beste.  Sydde for et par år siden en veske til en ung dame som var helt lik den i brunt, immitert skinn.  Hun bruker den hele tiden og erlsker den ( hennes utsagn).  Nå har jeg sydd noen flere og laget kurs på disse.  De er fantastisk enkle å sy, men best av alt er de flotte til å bruke som utgangspunkt for egne design.  Små forandringer, og du har din egen variant.

Legg til bildetekst

Har dere sett dette stilige trekløveret!  Avslutningsturnering på golfbanen i starten av oktober.  Vårt lag ( 3+3 stk) valgte å gjøre litt ut av dette og kledde oss opp.  Vi påstår at vi i alle fall var det stiligste laget på banen ( men langt i fra det beste)


Jeg selger som dere sikkert vet, broderier i nettbutikken min.  
Jeg har jo brodert en del av dem.  Det går ikke fort, men jeg koser meg skikkelig med å brodere.  Elsker disse Bothy Treads pakkene.  Dette er det siste som er ferdigstilt.  Trenger litt vask og omsorg før det skal rammes inn.


Jeg har jo innsett at jeg er en dingseperson.  Noe av det som gjør at ting blir liggende hos meg er at jeg gruer meg til å sette i trykknapper på barnetøy.  Disse små pressetengene er ikke akkurat brukervennlige.  Nå har jeg sett meg lei på dette og har bestilt meg knappepresse.  Yippy!!!!  Håper dette blir en revolusjonerende opplevelse.
Den er kommet, jeg har hentet den, men ikke prøvd ennå.  Tar den med på syhelg på hytta denne helgen og da skal den nok få vise hva den kan.  Vidunderet er kjøpt hos Stoffbutikken i Sarpsborg.

For et par uker siden var jeg i Sør-Odal og hold kurs på Bladranke.  Det var en veldig trivelig gjeng som sydde masse flott.  Her kommer en knippe bilder som damene lagde gjennom helgen.
Halveis.  Buene er ikke dukket opp ennå.

Flotte buer i nydelige farger

Neste steg er å trylle frem buene.  Nydelig arbeid med stoff fra Lappemakeriet

Fantastiske høstfarger på mørk bagrunn.

Nesten ferdig.  Selv quiltingen er straks i boks

Har dere sett så flott den ble!!!!
Nå står det en syhelg, alene på hytta alene på planen.  Jeg skal boltre meg i stoff og mønster.  Babynest og småklær står øverst på listen, men tar vel med meg alt for mye, så kan jeg leke og kose meg alt etter hva lysten tilsier. 

Ønsker alle en flott helg, uansett hvor du er og hva du skal gjøre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar