torsdag 19. juni 2014

Bobler over

Det er så ufattelig mye jeg har lyst til å sy, strikke, kreere om dagen, men tiden strekker bare ikke til.  Vurderer faktisk å ta en av ferieukene mine ganske snart å bare sitte hjemme å sy og kose meg.

Litt har blitt i det siste, men mest ting som er i gang , både det ene og det tiende, men lite ferdig.
 Sinnasaujakken min har fått knapper og tråder er festet.  Veldig fornøyd med denne, men ser at hvis jeg skal strikke mer i Sandnes Mini Alpakka skal jeg gå ned minst et halvt pinnenr.  Jeg strikker vanligvis veldig jevnt, og det mangler litt på det her, men som sagt:................... veldig fornøyd

Har vært en uke på ferie.  Da må man jo bare ha med en del garn.  Det lokale garnpusheren min, Kniplingen, leverer alt hjertet kan begjære og denne gangen fikk jeg til og med en strandveske/nett fra DSA med på kjøpet. 
 Det lilla og grønne på toppen skal bli stripekjole til Lille Gull, mens det ene nøstet "øverst" til venstre i bildet skal bli en ny Still Light til meg.  Jeg har jo strikket en tidligere, men den tunikaen er bare sååååååååååååååååå fin, at til tross for at det er kjelig og ensformig strikk, bare måtte jeg ha en til.  Denne gangen i lys sjøgrønn.  Har ikke underveisbilder, men Still Lighten, som strikken fra halsen og nedover, mangler 1,5 arm.  Bolen og de store lommene er ferdige.  Phu............. det er mange masker strikket  :-)  Nå skriver jeg så mye om Still Light at jeg må vel finne et bilde av den også.  Her kommer bildet fra oppskriften.  Dette er altså ikke min tunika, men designeren sin tunika.  Designeren er den fantastiske, finske Veera Välimäki, og hjemmesiden hennes finner du HER  Der kan du også kjøpe oppskrift hvis du er interessert.  På Ravelry vil du finne uendelige mengder eksempler på arbeider fra hennes oppskrifter.
Jeg vurderer å strikke helt lange ermer denne gangen da dette blir et typisk vinterplagg for min del.  Får ta det litt på feelingen.

Kjolen til Lille Gull er en enkel sak som også skal strikkes i Baby Alpaka Silk fra Drops.  Nydelig garn som virkelig kan anbefales.  Den har jeg ikke startet på ennå, men her er oppskriften hvis noen er interessert i å strikke den.  Den heter Nova og er en gratisk oppskrift på Ravelry.
Jeg har vært en kort uke på vestlandet.  Fantastiske Espelandsvatnet i Granvin kommune ( ca 30 minutter fra Voss).  På vei dit kjørte vi over den nye, flotte Hardangerbrua.  Vi glemte desverre å stoppe å ta ordentlige bilder av den, men her er noen smakebiter.  Det var nesten magisk å kjøre denne brua og så rett inn i et fjell.  Fantastisk tunellanlegg med rundkjøringer badet i blått lys, var vrikelig spektaktulært.Og så var vi framme.  Står her på trappa og tar bildet i det vi kommer frem.  Kan sitte i timesvis å bare nyte utsikten.

Jeg har akkurat prøvd meg på makrofotografering også.  Veldig moro, men ikke lett.  


He er mannfolka ut å skaffer litt ferskt ørret.  Nydelig med sjøvfisket, og nystekt ørret.

Vå lille firbente koste seg veldig.  Her etter et dypp i Espelandsvatnet, hvor også jeg faktisk badet til tross for ganske få grader  :-)

Så har symaskinen klart å gjøre ferdig litt.  Her representert ved 10 stk siklesmekker/bandanaer.  de syes med fleece på baksiden.  Fleece trekker ikke vann og dermed blir ikke barnet så fuktig inn mot halsen.  I tillegg er de fine å bruke som bandanaer når det blir kjøligere.  Jeg syr dem med to trykknapper.  Da passer de lenge.  Babyer har jo ofte "ikke" hals.  Så selv om de kan virke små når barnet er veldig lite, så strekker jo barna seg og får hals når de blir et år eller to.  Da er igjen bandanaen stor og god 
 Har klippet opp til mange flere, da det brått ble etterspørsel etter disse da jeg viste dem frem på Facebook.  De selges for kr. 70,- pr stk.  Ønsker man ensfarget med for eksempel brodert tekst på, så er det bare å gi fra seg en lyd, så ordner vi det.  Mail: nina@quilteriet.no

 Jeg venter en del stoff i posten ( kanskje i dag) og der er det flere "guttestoff".  Da blir det litt smekker med traktorer, o.l.

Så håper jeg alle nyter sommeren, uansett hvor du er og hvaordan været er.  Selv har jeg nesten sluttet å bry meg om været.  Har så mange aktiviteter, interesser og gjøremål som passer til forskjellig værtyper, så variasjon passer flott. 

GOD SOMMER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar