torsdag 3. mars 2011Jeg har lenge hatt så lyst på en tradisjonell Mariusgenser.  Har lurt litt på en Mariustunika, men det er nok den vanlige, gamle typen som ligger hjertet nærmest.

Da jeg så danserne under åpningen av VM som alle hadde røde Mariusgensere, måtte jeg bare dra å handle inn garn.

Her skulle det VM strikkes. God, gammel Peer Gynt ble valgt.  Hovedfarge er selvfølgelig rød og så blir det tradisjonelt hvit og blå i tillegg. 

Strikket som en gal og jublet da jeg var kommet 42 cm oppover og skulle begynne med mønsteret.  Måtte telle så jeg fikk riktig antall til forstykke og bakstykke, men tallene stemte ikke.  Hadde lagt opp 50 masker for mye.  Det utgjør over 20 cm.  I tillegg så jeg at jeg gjerne kunne gå ned en pinnestørrelse.  Hva gjør man?   tenker og tenker og vurderer å sy inn i sidene når den er ferdig, men så tok fornuften over.  Jeg rakk opp alt, la opp riktig antall masker, tok en pinnestørrelse mindre og satte igang igjen.  kjenner at det går litt saktere denne gangen, men er glad jeg tok jobben med å starte igjen.  Det ser mye, mye bedre ut denne gangen. 

Tyrkia står for tur om et drøyt døgn.  Junior flytter inn for å passe den firbente.  Garn blir selvfølgelig med på turen, men det blir nok sjal, ikke Marius.  Når jeg kommer tilbake nærmer deg seg kurstid.  Stjernebuer står på programmet.  denne gangen en løper i mønsteret, ikke veggteppe som jeg har holdt tidligere.  dermed måtte det syes ny modell

Her sees løperen fiks ferdig til venstre.  Til høyre er det meste sydd, men kanter mangler samt at buene ikke er kommet frem ennå.
For å vise hvor forskjellig et og samme mønster kan bli skal jeg også vise en modell til som ble helt forferdelig etter min mening.  Forferdelig er et mildt ord, spør du meg.  Den er så jæv......... at den passer best i søplekassen, men jeg har sydd i så mange år at det ikke plager meg å vise frem de mislykkede prosjektene heller.  Sammen var stoffene supertøffe så lenge de kun var stoffbiter, men gusj og gru hvordan de ble sammen.  Misbruk av tøffe stoff, spør du meg.  Og som sagt............. dette er akkurat det samme mønsteret som det på bildet over.

Da blir det nok ikke mer blogging på en stund igjen.  Ja, ja................. skal se det blir litt liveblogging fra ferien. 

1 kommentar:

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar igjen hos meg Nina ;) Takk for tips ang symaskin. Vet hvem jeg skal ta kontakt med hvis jeg jeg får lyst til å begynne med quilt ;o) Så deg ikke på Tine Solheim visningen, men skjønner at du var i varmere strøk. Ønsker deg en fin dag ! Ser ut til av vi er medlem av samme golfklubb...så kanskje vi sees på banen ila sesongen ;o))) Ha en fin dag!

    SvarSlett